Trobada intergeneracional en Zona Gaming

Dimarts passat 26 va tenir lloc una trobada intergeneracional entre el grup de Gent Gran i les i els joves del projecte Zona Gaming de la Biblioteca Zona Nord.Fa un mes, es va proposar a l’assemblea del projecte Zona Gaming una trobada intergeneracional, entre les seves usaries i el grup de Gent Gran que cada dilluns es reuneix a la Biblioteca Zona Nord.
L’assemblea va acollir molt positivament la iniciativa i al llarg de les últimes 4 setmanes, les i els participants s’han encarregat d’organitzar aquesta sessió de trobada.

Els objectius de la trobada eren, d’una banda, generar vincles intergeneracionals entre aquests dos col·lectius d’usuàries de la biblioteca així com donar a conèixer el projecte de joc social que és Zona Gaming.

Durant aquestes setmanes, noies i nois de Zona Gaming han fet una selecció de videojocs i de jocs de taula per a jugar i ensenyar al grup de Gent Gran. Així mateix, han plantejat jocs que volien que les participants de Gent Gran els ensenyessin, com per exemple jocs tradicionals de cartes.

Tot aquest disseny col·lectiu va veure els seus fruits el dimarts 26 de març en una bonica sessió en la qual van participar un total de 17 persones de 12 a 90 anys (12 adolescents i 5 persones majors).

Joves i gent gran van compartir espai i dinàmiques assembleàries, interessos i coneixements: les i els participants de Zona Gaming van comptar com són els seus jocs i a què els agrada jugar; les persones majors van ensenyar com eren els jocs als quals elles i ells jugaven de joves.
Després d’això, els i les participants, es van dividir en tres grups: un de jocs de taula i dues de jocs de consoles.

Remigi (joc de cartes tradicional català), Just Dance, Mario Kart, Wii Party… jocs que, durant gairebé 3 hores, gràcies a l’Espai Gamer de Zona Gaming, van poder ser gaudits i compartits de forma transversal, comunitària i intergeneracional per noves i nous usuaris.

 

[Les entitats que treballem conjuntament per fer possible aquesta iniciativa som: Departament del Pla de Barris Foment de la Ciutat S.A, Consorci de Biblioteques de Barcelona, Diputació de Barcelona, Bitlab Cultural, Biblioteca Zona Nord, Biblioteca Ignasi Iglésias Can Fabra i ArsGames]

Comparte
Artículos relacionados