[TALLER] PLANTES, PLACES i PÍXELS

INSCRIPCIÓNS

L’Ordit, programa de cultura i territori de Fabra i Coats, i l’associació ArsGames, resident a Fabra i Coats, organitzen el cicle Plantes, places i píxels.

 

Ja fa més d’un any que els joves de Sant Andreu han estat donant voltes a algunes de les necessitats del recinte Fabra i Coats per tal que sigui un indret habitable i sostenible. Partint d’algunes d’aquestes idees i de les que encara hi ha per inventar, el taller busca reflexionar sobre les conseqüències de la pandèmia de Covid-19 sobre els espais i repensar el disseny del recinte des d’una perspectiva comunitària, crítica, feminista i sostenible.

 

Emprant el videojoc Minecraft com a dispositiu per potenciar processos de participació ciutadana i aprofitant les capacitats creatives dels i les joves, reproduirem parts del recinte de la Fabra i Coats i realitzarem intervencions, per generar propostes més inclusives i ecològiques, que s’adaptin al context, necessitats i interessos de la ciutadania que l’habita.

 

El projecte neix com una iniciativa per a joves de 14 a 18 anys, basada en les idees que es desprenen de «La Ciudad de los niños» de Francesco Tonucci, text escrit en 1996. En el que s’entén la ciutat en la seva dimensió pedagògica i les conseqüències negatives de deixar fora del seu plantejament i disseny a nenis i joves i la necessitat de fer-los participants actius en els processos de fer ciutat.

 

Amb aquestes premisses es desenvolupa una metodologia de treball participativa, que fa servir la deriva i l’experimentació de lúdica de l’espai públic i el videojoc Minecraft com a eines per repensar l’espai públic, dialogar i debatre entorn de conceptes com espai públic, comunitari, privat, planejament urbanístic, sostenibilitat, mobilitat, ecologisme o urbanisme de gènere, entre altres.

 

El cicle compta amb dos moments clau:

 

  • Una proposta de joc oberta a persones de totes les edats per explorar el recinte de Fabra i Coats investigant tot allò que hi ha, tot allò que hi falta i tot allò que no veiem. El joc es pot descarregar aquí i s’hi pot jugar individualment en qualsevol moment i enviar-nos les teves descobertes per email a [email protected] .

 

 

  • Un taller virtual de disseny especulatiu amb el videojoc Minecraft orientat a joves de 14 a 18 anys. El taller es farà virtualment els dies 20 i 22 de gener de 17.30 a 19.00 hores.

 

 

Les places són limitades, per inscriure’t cal omplir aquest formulari

Comparte
Artículos relacionados