[Taller] Plantes, places i píxels

Dates i horaris:

el taller té una durada de 3 hores i es celebrarà els dies (AJORNAT, próximament noves dates)

  • 19 i 22 de octubre de 17.30h a 19.00h
  • 20 i 23 de octubre de 17.30h a 19.00h

Edats: De 14 a 18 anys

Formulari d’incripció

Descripció:

Fabra i Coats és un espai públic únic a Sant Andreu i a la ciutat. És més gran que una plaça, té tants racons com un parc, tanta sorra com un jardí i no obstant només hi ha un arbre. Aquests dies d’haver estat tancades a casa hem trobat a faltar l’aire lliure, els espais on trobar-nos amb altres persones i hem vist una ciutat fantasmagòrica de carrers buits i parcs tancats. Creiem que és un bon moment per pensar juntes com hauria de ser l’espai públic de la ciutat que volem, com han de ser les places on trobar-nos, celebrar-nos i cuidar-nos. I els joves hi tenen molt a dir.

Ja fa un any que els joves de Sant Andreu han estat donant voltes a algunes de les necessitats del recinte Fabra i Coats per tal que sigui un indret habitable. Partint d’algunes d’aquestes idees i de les que encara hi ha per inventar, el taller Mindcraft, Fabra i Coats i Sol i Ombra busca reflexionar sobre les conseqüències de la pandèmia de Covid-19 sobre els espais. Emprant el videojoc Minecraft com a dispositiu per potenciar processos de participació ciutadana i aprofitant les seves capacitats creatives, reproduirem parts del recinte de la Fabra i Coats i realitzarem intervencions, per generar propostes que reimaginin l’espai en temps de pandèmia, que l’adaptin a les necessitats i interessos de les persones que l’habiten.

 

Dinàmica:

El taller començarà amb un seguit de propostes bàsiques per passejar i explorar individualment el recinte. Un cop confirmada la inscripció al taller, farem arribar a les participants un seguit d’indicacions per tal que puguin anar a passejar i descobrir el recinte Fabra i Coats abans del taller.

¿Vols fer el passeig sense apuntar-te a taller? descarrega el fanzine i juga amb nosaltres a les xarxes socials (Facebook y Twitter) fanzine mindcraft

PPP_Instruccions
S’hi pot jugar a tota hora, sol i amb amics. Nosaltres hi jugarem el 16 d’octubre de 17h a 19h davant la Fabra i Coats Centre d’Art i Fàbrica de Creació.

El dia del taller, durem a terme un debat inicial que versarà d’una forma amena i lúdica sobre conceptes com espai públic, espai privat, sostenibilitat, inclusivitat o urbanisme amb perspectiva de gènere, entre altres. Es plantejaran les bases i la pertinència d’involucrar en els processos de construcció de l’espai a les i els nens i joves, com una part important de la ciutadania que habitualment es veu relegada dels processos de consulta.

 

Requisits tècnics:

  • Preferiblement tenir accés a ordinador
  • Connexió a Internet.

Per qui no pugui accedir a ordinador i connexió a internet, s’habilitarà una sala d’informàtica a l’Ateneu L’Harmonia (carrer de Sant Adrià, 20 Fabra i Coats). Només caldrà indicar-ho al formulari d’inscripció.

Comparte
Artículos relacionados