Festival KM. 0 | #ZonaGaming
Els últims festivals comunitaris del projecte Zona Gaming es van desenvolupar aquesta última setmana de juny a les biblioteques Zona Nord i Ignasi Iglésias-Can Fabra.
Sota la temàtica ‘KM. 0’, aquestes dues sessions tenien com a objectiu mostrar els projectes desenvolupats en Zona Gaming així com reivindicar la tasca d’estudis del sector del videojoc a Barcelona.
Així, a la biblioteca Zona Nord es va exposar una màquina arcade, creada des de zero entre els participants de Zona Gaming i part de l’alumnat de l’assignatura de Tecnologia de 4° d’ESO del Institut Pablo Ruiz Picasso.
Així mateix, es van mostrar dues aplicacions creades per part d’aquest alumnat: Quizcasso (una app tipus “quiz” que convida a jugar pel propi institut) i Spartan Fitness (una aplicació que inclou rutines d’exercicis de tonificació de diferents parts del cos i un cercador dels millors gimnasos de Barcelona).
També es van exposar diversos mons de Minecraft creats pels i les integrants de Zona Gaming que incloïen reproduccions de la mateixa biblioteca i uns dungeons creats en l’anterior festival comunitari.
A la biblioteca Ingnasi Iglésias-Can Fabra els i les participants de Zona Gaming van preparar dos desafiaments en Minecraft: un a manera de dungeon on la resta de participants havia de superar el desafiament d’arribar fins al final sense morir i un altre a l’estil “atrapa la bandera”, on dos equips enfrontats havien d’arribar abans que el contrari a tocar un botó en un escenari ple de paranys.
Una altra de les creacions d’aquesta biblioteca va ser El Joc de Sant Andreu, un joc de taula tipus trivial on els jugadors han de resoldre preguntes sobre geografia, esports, història, punts d’interès o personatges del barri de Sant Andreu per a poder avançar.
També van poder visitar-se llocs emblemàtics de la ciutat de Barcelona sense moure’s de la biblioteca mitjançant unes ulleres 3D i una Play Station 4.
Per a afavorir la creació de més continguts, el festival també va comptar amb un taller de Scratch on els assistents van poder crear un videojoc tipus Pong, alguna cosa que va crear bastant il·lusió entre els participants en finalitzar el taller i comprovar que el videojoc que havien creat funcionava.
Els festivals, a més, van comptar amb un espai dedicat a la mostra de videojocs independents desenvolupats per entitats locals (com Inclusion Bridges, Metxa Nika, Bit dungeon o Planeta Clarinet) o alguns dels videojocs socials desenvolupats per Sello ArsGames (com Pin Pam Poom, El paraíso de la Deuda o Homozzapping).
