Festival de rol i videojocs | #ZonaGaming

Durant aquest mes de maig va tenir lloc el segon festival comunitari del projecte Zona Gaming, una doble sessió, sota l’epígraf “Videojocs i rol”, que es va dur a terme a les biblioteques Ignasi Iglésias-Can Fabra i Zona Nord.

L’objectiu del festival era donar a conèixer, a manera de mostreig, tots els projectes i activitats que desenvolupem en Zona Gaming: l’espai de joc social, les trobades amb persones de la tercera edat, els intercanvis amb altres entitats o els projectes que s’estan desenvolupant en el nostre Taller-lab.

Més d’un centenar de persones es van ajuntar per a acostar-se una mica més al món del rol, la tecnologia i els videojocs. Nens i joves des dels 5 anys fins als 16 anys van treure el cap per a gaudir dels tallers i activitats oferts en unes sessions organitzades des de la comunitat participant de Zona Gaming i pensades des del col·lectiu cap al col·lectiu.

Una de les activitats que més públic va atreure va ser el Scape Room, on es van organitzar dos grups que exercien de SWAT (amb gorres incloses, però només durant l’activitat i per a decepció d’alguns participants que pensaven que després de la mateixa podrien quedar-se amb elles) i on les seccionis Alfa i Beta van buscar com a boges les pistes distribuïdes per tota la biblioteca que els ajudaven a desactivar la bomba. Una altra de les activitats destaques va ser un taller de creació de dungeons en Minecraft: es van crear masmorres amb portes-parany, murs invisibles, fum, fletxes activades amb botons en terra i fins i tot va haver-hi una submarina. Les decoracions van incloure des de teranyines i esquelets fins als estendards de les cases de Joc de trons. Va sorgir, a més, una comunitat que va aprofitar l’ocasió per a organitzar futures quedades per a jugar en servidors de Minecraft durant pròximes sessions de Zona Gaming. La zona de videojocs va ser una de les més concorregudes on, amb dues pantalles gegants, una Play Station 4 i una Xbox, els protagonistes van ser Pokemon, Crawl, Naruto, Divinity Original Sin i Little Big Planet.

Activitats i jocs digitals que es completaven amb tallers manuals com un taller de Hama Bead on els participants van poder fer clauers que després van poder portar-se a casa i on els més populars van ser de temàtica Pokemon o Mario Bros.

I, com no, aquest festival de “Videojocs i rol” va comptar amb una molt sol·licitada zona de jocs de taula amb L’herència de tia Agatha, Carcasón, Dixit o Els colons de Catán.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Comparte
Artículos relacionados