Festival d’art i videojocs | #ZonaGaming

El passat 29 de març va tenir lloc, a les biblioteques Zona Nord i Ignasi Iglésias-Can Fabra, el Festival d’Art i Videojocs, primer dels 3 festivals comunitaris que realitzarem durant la primera meitat de 2019 dins del projecte Zona Gaming.

L’objectiu del festival era donar a conèixer, a manera de mostreig, tots els projectes i activitats que desenvolupem en Zona Gaming: l’espai de joc social, les trobades amb gent gran, els intercanvis amb altres entitats o els projectes que s’estan desenvolupant en el nostre Taller-lab.

Gairebé 200 persones, entre nenes i nens, joves i majors, van gaudir d’una jornada preparada i organitzada tant pels usuaris i usuàries de Zona Gaming com per la resta d’entitats participants en el projecte, implicant-se així tota la comunitat en el procés d’organització i execució.
Aquest festival d’art ha estat concebut per a públics de totes les edats, comptant entre les seves activitats amb diferents tipus de tallers: de creació d’instruments amb Makey-Makey, de creació d’artefactes amb Little Bits, de papiroflexia o de DJ.
Així mateix es van realitzar diferents concursos tant per a joves com per a majors (de Sing Star, de Just Dance o de disseny amb Minecraft), concursos que van finalitzar “sense guanyadors”, perquè el projecte Zona Gaming i les entitats que l’integren no comparteixen les lògiques competitives, i les seves activitats es van organitzar pensant en l’esplai i la col·laboració comunitària. No obstant això els dissenys sorgits durant els mateixos seran exposats en els panells d’anuncis de les biblioteques.

Tot això acompanyat d’una zona de jocs de taula on els participants, de totes les edats, van compartir espai, dinàmiques, interessos i coneixements en una molt bonica i reeixida jornada comunitària, demostrant que un festival fet per totes i totes i per a tots i totes és possible.

 

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Comparte
Artículos relacionados